Focus en neem Actie

Focus en neem Actie

Je kunt nog net zoveel leren, trainen, visualiseren, voelen en nog veel meer dingen in de business waar je mee bezig bent, maar 1 ding is key in iedere business. En dat is de Actie en Focus!!

 

Want anders zal er echt niks gebeuren

Je zult meer moeten gaan doen dan wat de gemiddelde persoon bereid is om te willen doen. Dus je zal uit je comfortzone moeten komen om de resultaten te bereiken die jij voor ogen hebt.

 

Dat is lang niet altijd even gemakkelijk, maar jouw doel (jouw waarom), die bepaald of je net die persoon wel belt, net die prospect wel aanspreekt, net die klant wel de producten wilt brengen. 

Jou doel zal je tot actie aanzetten. Als je niet weet wat de redden is dat je iets doet, zul je gemakkelijk afgeleid zijn en de acties niet ondernemen.

Dat kun je vergelijken als training in de fitness. Je zult ook constant kleine stapjes moeten zetten om uiteindelijk je doel te behalen.

Je gaat ook niet meteen 100 pushups doen, als je het nog nooit gedaan hebt.

Dus je hebt kleine dagelijkse doelen nodig om uiteindelijk stapje voor stapje naar je uiteindelijke doel te komen

 

Stel prioriteiten aan je acties

Focus je op de meest productieve activiteiten (IPA’s) in tegenstelling tot NIPA’s (Non-Income Producing Activities)

Wanneer is het de juiste tijd om de telefoon te pakken en je netwerk te laten weten dat je de mooiste opportunity ter wereld hebt? Het antwoord is simpel: NU METEEN!

En als je jouw business wilt verdubbelen. Wanneer is de juiste tijd actie te ondernemen, om ze een sms te sturen, een berichtje via Facebook te doen, of ze een aantal producten aan te bevelen…? NU METEEN

Zijn de activiteiten die je onderneemt, ook activiteiten die je dichter bij je doel zullen brengen?

Onderneem dagelijks actie. Consequent en consistent elke dag. Je zult dan andere mensen ontmoeten, andere acties die er uit voortvloeien en jouw business zal gaan groeien. Enkel alleen als je consequent en consistent actie onderneemt.

 

FOCUS

Zet je ideeën en doelen snel om in realisme!! We leven in een tijd van constante afleiding!! Het is namelijk bewezen dat een gemiddelde persoon 2 tot 3 uur/dag besteed aan dingen die hem/haar afleiden. 

Je wordt ‘s morgens wakker met een hele lading focus, en dan begint het. Mailen, sms, Whatsapp, Facebook, Televisie en ga zo maar door! Zonder het te weten geef je een hoop energie, focus aan zulke afleidende dingen. 

 

De winnaars en leiders in onze industrie zijn diegene die de capaciteit hebben ontwikkeld in het leven om zich te kunnen focussen op hun doelen en zich niet te laten afleiden door dingen om hun heen.

 

Henry Ford zei eens: “Obstakels zijn die angstige dingen die je ziet op het moment dat jij je ogen van je doel af laat gaan.”

 

HOE KUN JE NU FOCUS HOUDEN

•  Elke morgen en avond jouw visie en (kleine) doelen evalueren en daar rustig de tijd voor te nemen

•  Luister naar video’s/mp3 die jouw bewust worden van waar je mee bezig bent. Die je mindset op het juiste spoor zetten.

•  Focus je op massive action

•  Focus je op hetgeen je echt wilt en weiger om na te gaan denken over wat fout gaat of wat NIET gaat gebeuren voor je

•  Vervang het negatieve waar je zelf mee rondloopt door positieve zaken. Dit zou je kunnen doen door het creeren van een omgeving die power uitstraalt.

 

Als je jouw focus verliest, verlies je de power om te gaan! Focus je daarom op een doel en je doel wordt een magneet die jou, je mensen en je business vooruitstuwd.

 

Veel mensen focussen zich op dingen die ze niet willen en wat verkeerd gaat met hun business en hun team in plaats van zich te focussen wat goed gaat in hun team en waar ze naar toe willen.

Alles is mogelijk!!

 

Go for it and never give up on your dreams!!


Bron: Lars van Gerven

Facebook
LinkedIn

Deze website wil gebruik maken van cookies.