De Zeven Stappen voor het vinden van jouw Financiële “snelweg”! (2)

De Zeven Stappen voor het vinden van jouw Financiële “snelweg”! (2)

De Zeven Stappen voor het vinden van jouw Financiële “snelweg”!

- Robert Kiyosaki

 

Stap 3: Ken het verschil tussen risico en riskant

Vaak hoor je mensen zeggen: “Investeren is riskant”. Mijn mening is echter: “Onwetend zijn is riskant”

Allereerst is het belangrijk om het verschil te kennen tussen Activa en Passiva, en dan bedoel ik niet de definitie zoals de bank die hanteert.

Mits mensen hun cashflow goed beheerd hebben, zou hun activa kolom(bezittingen) tegen de leeftijd van 45 (halverwege hun leven) langer moeten zijn dan hun passiva kolom(schulden).

Het zijn vaak de mensen die risico’s nemen, maar niet riskant bezig zijn. Zij behoren ook tot de top 10 procent van de bevolking. 90 procent beheert zijn cashflow (activa en passiva) echter verkeerd. Zij zeggen dan ook het vaakst “Investeren is riskant”. En dat klopt ook dat dit voor hen waar is, omdat ze vaak een gebrek hebben aan financiële kennis en training dat het riskant is.

 

Zorg ervoor dat je constant eenvoudig kijkt welke kant de cashflow op stroomt. Een huis kan een actief of een passief zijn afhankelijk van de richting van de cashflow. Als het geld in jouw zak stroomt, dan is het een actief. Als het geld je zak uitstroomt, dan is het een passief.  Zorg ervoor dat contant geld of arbeid omgezet wordt in activa die een geldstroom opleveren. Het gaat er dus om wie slimmer is? Jij of jouw geld?

 

Bedenk altijd dat een rijk persoon zijn of haar inspanningen richt op het vergaren van activa en niet op harder werken… Het zijn dan vele goed opgeleide mensen die zich in een positie met groot financieel risico manoeuvreren, waarbij de inkomsten en uitgaven iedere maand zo ongeveer hetzelfde zijn. Deze mensen houden zich wanhopig vast aan de zekerheid van een baan, en niet mee veranderen zo gauw de economie verandert. Dit levert vaak gezondheidsproblemen op als stress en zorgen. En deze mensen zeggen dan ook: “Zaken en investeren zijn riskant”.

Ken dus het verschil tussen RISICO en RISKANT.

 

 

Stap 4: Besluit wat voor investeerder je wilt zijn

Heb jij jezelf wel eens afgevraagd waarom sommige investeerders meer geld verdienen met minder risico dan anderen?

Je hebt hierin 3 typen investeerders:

 

1. “Ik weet van niets” investeerders die een baan nemen bij de overheid, met een rijk persoon trouwen of de loterij winnen….

 

2. Investeerders die antwoorden zoeken en vaak hun geld in handen van financiële planners toevertrouwen. Zij houden zich vaak bezig met kant-en-klare beleggingspakketten om aan de massa te verkopen.

 

3. Investeerders die op zoek zijn naar problemen. In het bijzonder problemen die veroorzaakt worden door degenen die in financiële nood terechtkomen. Zij zijn goed in het oplossen van deze problemen en verwachten rendementen van 25 procent tot oneindig. Zij bezitten de vaardigheden die nodig zijn om als investeerders te slagen en gebruiken deze vaardigheden om problemen op te lossen die door mensen zonder die vaardigheden zijn veroorzaakt.

 

Zorg eerst dat je jouw onderneming leert op te zetten. Begin klein en zorg dat je de cashflow van je onderneming gebruikt om de vrije tijd te kopen om op zoek te gaan naar financiële problemen van mensen en die op te lossen.

 

In werkelijkheid zijn deze mensen ook als alle types investeerder bezig. Zij laten typen 1 en 2 investeringen wel vaak over aan mensen die ze echt vertrouwen en een sterke band mee ontwikkeld hebben.

 

Robert Kiyosaki adviseert aan eenieder dan ook om snel aan je eigen financiële snelweg te werken, deze te vinden en serieus rijk te gaan worden. Dit omdat in een groot gedeelte van de wereld er twee soorten regelgeving zijn. Een voor de rijken en een voor de anderen. Veel wetten zijn gemaakt tegen de mensen die in de ratrace gevangen zitten.

Veel middenklassers weten bijvoorbeeld maar heel weinig wat er met hun belastinggeld gebeurt. Veel belastinggeld gaat naar veel zaken die de moeite waard zijn voor hen, maar er gaat ook veel van de grotere belastingvoordelen, stimulerende maatregelen en betalingen naar de rijken. Hier betaalt de middenklasse de rekening. Sociale woningbouw is in veel landen een groot probleem. Om dit op te lossen bieden staat, stad en de overheid aanzienlijke belastingverlagingen, belastingvoordelen en subsidies op rente aan mensen die de sociale woningbouw financieren en bouwen. Door enkel alleen de wet te kennen worden deze mensen rijker door de belastingbetalers hun investeringen te laten subsidiëren.

 

Voor degenen die hun financiele snelweg willen vinden, begin bij:

1.    Zorg voor je eigen zaak

2.   Neem de controle over je cashflow

3.   Ken het verschil tussen risico en riskant

4.   Ken het verschil in type investeerder en kies ervoor om alle drie te zijn op een gezonde manier.

 

Wordt een expert in het oplossen van een bepaald type probleem.  Doe je dit goed, dan zullen mensen naar jou toekomen met geld om te investeren.

      Bill Gates is een expert in het oplossen van sofwaremarketingproblemen. En hij is zo goed dat de overheid achter hem aan zit.

      Donald Trump is een expert in het oplossen van problemen met onroerend goed.

      Warren Buffet is een expert op het gebied van het oplossen van problemen met ondernemingen en de aandelenbeurs.

      George Soros is een expert in het oplossen van problemen die voortkomen uit de volatiliteit van de markt. Dat maakt hem een succesvolle hedgefondsmanager.

      Herman Sanders is een expert in mensen succesvol maken en een ongelofelijke lifestyle te laten creeren in de netwerkmarketing industrie. Dat zorgt ervoor dat hij beloond wordt met passieve inkomsten.

 

Belangrijk is dat je IN ACTIE KOMT

Raak bedreven in investeren

1.    Bezoek seminars en cursussen waarin jij beter wilt worden. Werk aan je eigen persoonlijke groei!

2.   Abonneer je op nieuwsbrieven voor beleggers, netwerken, groepen etc

3.   Blijf lezen, audio’s luisteren, video’s bekijken, kijk naar financiele programma’s op tv.

 

Raak bedreven in zaken

1.    Ontmoet verschillende bedrijven makelaars, informatie over mogelijke investeringen. Leer vragen te stellen en te luisteren.

2.    Bezoek netwerkmarketingseminars om dit zakelijk systeem te leren kennen.

3.    Bezoek congressen beurzen over zakelijke mogelijkheden in jouw regio om erachter te komen wat voor franchises en zakelijke systemen er beschikbaar zijn.

4.    Abonneer je op zakelijke dagbladen en tijdschriften.

 


Bron: Lars van Gerven

Facebook
LinkedIn

Deze website wil gebruik maken van cookies.